Taalvrijwilliger voor Taalcafé Nederweert

Als taalvrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven. Met een paar uur vrijwilligerswerk per week geef je iemand de kans om zijn of haar taalvaardigheid te verbeteren. Je ondersteunt anderstaligen én Nederlanders die hun spreekvaardigheid willen oefenen en je beantwoordt vragen over de Nederlandse samenleving. 

Vind je het leuk om met taal en mensen te werken, dan is dit misschien wel iets voor jou!

Bibliocenter zoekt een taalvrijwilliger voor het Taalcafé in Nederweert.

Taakomschrijving

Wil je in contact komen met mensen van verschillende culturele achtergronden en ze persoonlijk op weg helpen met het leren van de Nederlandse taal? Dan is de functie van vrijwilliger bij het Taalcafé iets voor jou! Als vrijwilliger ondersteun je elke week anderstaligen én Nederlanders die hun spreekvaardigheid willen oefenen en beantwoord je vragen over de Nederlandse samenleving. Het Taalcafé is een laagdrempelige plek waar mensen kunnen oefenen om hun taalvaardigheden te verbeteren. Boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk.

Wat ga je doen?

  • Zorgen voor een warm welkom met koffie en thee
  • Mensen helpen met het bevorderen van hun taalvaardigheid
  • Gezamenlijk een thema voorbereiden
  • Materialen klaarzetten
  • Alledaagse gesprekken voeren en werken in spelvorm

Het Taalcafé is elke woensdag van 10.00-11.30 uur in de bibliotheek in Nederweert.

Wij vragen

Goede beheersing van de Nederlandse taal, inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit.

Jij bent

Je vindt taal leuk, je werkt graag met mensen, beschikt over inlevingsvermogen, enthousiasme, creativiteit, doorzettingsvermogen en veel geduld. Elke deelnemer is anders: hier speel je flexibel op in.

Bijzonderheden

Onderwijsachtergrond is niet nodig. Het betreft hier informeel taalaanbod en je krijgt begeleiding en geschikt materiaal. De juiste motivatieredenen en eigenschappen zijn belangrijker.

Wij bieden

Vrijwilligers ontvangen goede begeleiding en een gratis lidmaatschap van de bibliotheek. Bovendien bieden we je een interessante en uitdagende werk- en ontmoetingsplek.

Solliciteer hier!

Ben jij degene naar wie wij op zoek zijn? Mail dan naar g.hellenbrand@bibliocenter.nl.

Mail naar Gaby Hellenbrand

Vragen?

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Gaby Hellenbrand via g.hellenbrand@bibliocenter.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Terug naar alle vacatures