Typecursussen in de bibliotheek

Er wordt steeds meer gewerkt met computers... En dan is het héél handig als je snel en blind kunt typen! Daarom starten we elk half jaar nieuwe typecursussen in onze bibliotheken.


Waarom een typecursus volgen?

Blind en snel kunnen typen is heel handig bij het maken van een werkstuk, een brief of andere schoolopdrachten, het maken van een projectplan of het schrijven van een tekst voor in het verenigingsblad. Je werkt veel sneller als je met tien vingers blind typt. Hierdoor focus je namelijk meer op de inhoud. Blind typen is een vaardigheid die je goed kunt gebruiken op school, maar ook later in veel beroepen.

Persoonlijke begeleiding is belangrijk dus de typelessen zijn daarom klassikaal. En het is natuurlijk ook veel gezelliger dan alleen thuis. Het doel is om minimaal 100 aanslagen per minuut te kunnen typen. Natuurlijk met tien vingers en zonder te kijken.

Voor jong, oud en dyslectisch

Typen met tien vingers en zonder te kijken is voor iedereen. Jong, oud of dyslectisch. Voor kinderen met dyslexie, ad(h)d of verminderde fijne motoriek, wordt er gewerkt met een speciaal programma. De teksten zijn korter, de letters groter en er is weinig afleiding op het scherm.

Ook voor mensen die maar 1 hand kunnen gebruiken, is het mogelijk om te leren typen. In principe is dit het hetzelfde programma dat ook de andere kinderen gebruiken, met wat andere instructies. Daardoor kunnen ze gewoon meedoen met de rest.

Typecursus bij jou in de buurt?

Wil jij dat er ook typelessen worden gegeven bij jou in de buurt? Neem dan contact op met s.wolter@bibliocenter.nl.