Laurentius Ziekenhuis en de regionale bibliotheken slaan handen ineen

Gepubliceerd op: 20 juli 2023 08:57

Laurentius Ziekenhuis en de regionale bibliotheken slaan handen ineen

Het Laurentius Ziekenhuis Roermond en de bibliotheken regio Midden-Limburg (BiblioRura, BiblioCenter en De Domijnen) zijn een belangrijk project gestart om patiënten van het Laurentius Ziekenhuis en burgers in de regio Midden-Limburg te ondersteunen in het gebruik van digitale vaardigheden, met speciale aandacht voor het patiëntenportaal Mijn.LZR.

Digitale zorg

Daphne de Bruijn, clustermanager Laurentius Ziekenhuis: ‘’Digitale zorg gaat steeds een grotere rol innemen binnen ons ziekenhuis. Zo gebruiken we steeds meer ons patiëntenportaal Mijn.LZR voor bijvoorbeeld vragenlijsten, afspraken plannen, het klaar zetten van folders of om afspraken en eigen gegevens in te zien. Wij hechten veel waarde aan de zelfregie van onze van onze patiënten en willen hen dan ook graag ondersteunen bij het vergroten van kennis, vaardigheden, zelfvertrouwen en plezier van digitale toepassingen. Door de samenwerking met de regionale bibliotheken op te zoeken kunnen we de ondersteuning dicht bij huis bieden. Hoe mooi is dat.’’

Met dit gezamenlijk project slaan het Laurentius Ziekenhuis Roermond en de regionale bibliotheken de handen ineen voor de ontwikkeling en begeleiding van patiënten in digitale zorgvaardigheden.

Bibliotheken ondersteunen gebruikers

De bibliotheken, als centrum van kennis en educatie, zullen middels een samengestelde cursus gebruikers ondersteunen bij het leren en toepassen van digitale vaardigheden. Door deelname van alle drie de bibliotheken in de regio Midden-Limburg en het Laurentius Ziekenhuis is dit een unieke samenwerking om mensen dichtbij huis te helpen met het gebruik van digitale toepassingen.

Het moment vandaag vormt het startschot voor een reeks inspirerende activiteiten die de komende jaren zullen volgen. Jeanine Deckers, directeur Bibliotheek Bibliorura: ‘’We zijn enthousiast over deze samenwerking tussen de vier organisaties en kijken uit om langdurig samen te werken aan het verbeteren van de digitale vaardigheden van de inwoners in de regio.’’