Werken bij de bieb

Wil je graag werken bij de bieb?

Houd deze pagina dan goed in de gaten. Al onze vacatures publiceren we op onze website.


Openstaande vacatures

Taalvrijwilligers voor deelnemers met Nederlands als moedertaal (NT1)

Als taalvrijwilliger NT1 bij Bibliocenter help je Nederlandse mensen met de Nederlandse taal. Je oefent met 1 persoon of een klein groepje met lezen en/of schrijven. Dat doe je eens per week in de bibliotheek.

Lees meer en aanmelden

Taalvrijwilligers NT2 

Lijkt het je leuk om anderstaligen te helpen met het leren van de Nederlandse Taal en vind je het leuk om andere culturen te leren kennen? Dan is taalvrijwilliger echt iets voor jou. 

Lees meer en aanmelden

Vrijwilliger voor extra hulp bij het rekenen in Heythuysen

Je helpt iemand met het verbeteren van de rekenvaardigheid. Dat doe je eens per week, ongeveer 1½ uur, in Heythuysen. Als vrijwilliger kun je je eigen talenten inzetten en iemand helpen zich verder te ontwikkelen. Jij kunt het verschil maken!

Lees meer en aanmelden

Vrijwilligers voor ‘Voorlezen Thuis’ in Leudal

Als voorleesvrijwilliger kom je 20 weken lang thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot 10 jaar. Vrijwilligers van Voorlezen Thuis laten d.m.v. boeken, taalspelletjes, lezen en voorlezen zien dat zij ouders en kinderen inspireren, zodat de taal-leesroutine na afloop van het traject voortgezet kan worden. Houd je van taal, lezen en wil je leesplezier vergroten in een gezin? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Lees meer en aanmelden

Vrijwilliger voor de computercursus Klik & Tik in Nederweert en Maasbracht

Wil jij anderen helpen leren hoe ze met de computer en internet kunnen omgaan? We zijn op zoek naar enthousiaste en geduldige vrijwilligers om deelnemers te begeleiden bij de cursus Klik & Tik in Nederweert (elke dinsdag) en in Maasbracht. 

Lees meer en aanmelden

Taalvrijwilliger voor Taalcafé Nederweert

Als vrijwilliger ondersteun je elke week anderstaligen én Nederlanders die hun spreekvaardigheid willen oefenen en beantwoord je vragen over de Nederlandse samenleving.

Lees meer en aanmelden

Vrijwilligers voor de bibliotheekpunten in Haelen en Horn

Werk je graag met mensen en media en ben je op zoek naar boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk? En wil jij je talent en enthousiasme inzetten voor de klanten van de bibliotheekpunten in Haelen en/of Horn? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken!

Lees meer en aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger

Steek je graag de handen uit de mouwen? Heb je hart voor de Bibliotheek? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Als vrijwilliger draag een steentje bij aan onze missie: mensen ondersteunen in hun ontwikkeling. Zo maken we samen de bibliotheek!

Wij vragen: affiniteit met mensen en media, representatief en klantvriendelijk, je kunt werken met een computer en je bent minimaal een vast dagdeel per week beschikbaar. 

Meld je hier aan


Meer over Bibliocenter

Meer weten over ons ‘hoe, waarom en wat?’ Bekijk de uitgebreide toelichting in ons jaarverslag en beleidsplan.

Bibliocenter is een vernieuwende bibliotheekorganisatie in de gemeenten Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert, een werkgebied van ruim 125.000 inwoners. De bibliotheek fungeert als Open Leer Centrum waar formeel en informeel leren en ‘een leven lang leren’ worden ondersteund door programmering van een digitaal en fysiek aanbod van cursussen, workshops, netwerkbijeenkomsten etc. 

Als voorziening die voor, naast en na de school beschikbaar is blijven we inzetten op de functies lezen, leren en informeren. Een belangrijke en brede rol in de samenleving waarmee we het lezen stimuleren, laaggeletterdheid bestrijden, mensen helpen met het aanleren van digitale vaardigheden en met het gebruik van digitale overheidsdiensten. Bibliocenter is er voor iedereen: van jong tot oud, van elk opleidingsniveau en elke achtergrond.

Privacyverklaring voor sollicitanten en werknemers

Als openbare bibliotheek hechten we veel belang aan de privacy van onze leden en gebruikers. Maar ook aan de privacy van werknemers en sollicitanten. Lees in onze privacyverklaring welke persoonsgegevens we van jou verzamelen, met welk doel en wat jouw rechten zijn.