BoekStart in de kinderopvang bij 30 locaties van Hoera kindercentra

Gepubliceerd op: 4 juli 2024 15:14

Boekstart in de kinderopvang

Op 1 juni hebben Hoera kindercentra, Bibliocenter en de Bibliotheek Maas en Peel een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om het voorlezen vanaf jonge leeftijd te bevorderen.

Deze samenwerking is een belangrijke stap voor de taalontwikkeling van jonge kinderen in de gemeenten Peel en Maas, Weert, Nederweert en Leudal. Dit gebeurt via het BoekStart-programma van Bibliocenter en de Bibliotheek Maas en Peel.

Samenwerking

Het is belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen om vroeg te beginnen met voorlezen. Met het ondertekenen van de overeenkomst gaan de partijen voor minstens drie jaar samenwerken. Voor de Bibliotheken is dit een mooie uitbreiding van het BoekStart-programma. Samen met Hoera kindercentra werken ze aan het versterken van taalontwikkeling en leesplezier op alle Hoera-locaties.

BoekStart in de kinderopvang

BoekStart in de kinderopvang breidt BoekStart uit zodat kinderen van 0-4 jaar, hun ouders en pedagogisch medewerkers meer met boeken en lezen te maken krijgen via de kinderopvang. De Bibliotheek helpt hierbij door een gezellige (voor)leesplek te creƫren met geschikte boekjes, het trainen van pedagogisch medewerkers, het betrekken van ouders, het maken van een voorleesplan en samenwerking in een leesbevorderingsnetwerk.

Naar Boekstart