Iftar diner voor taalcursisten en vrijwilligers

Gepubliceerd op: 28 maart 2024 09:45

Iftar diner voor taalcursisten en vrijwilligers Bibliocenter Weert

Op woensdagavond 27 maart organiseerde Bibliocenter Weert voor het eerst een Iftar diner voor deelnemers van taalactiviteiten en hun vrijwilligers. De avond is een belangrijke stap in het streven naar inclusiviteit en verbondenheid binnen de gemeenschap van Weert.

Verbinding, begrip en respect

Taal is een krachtig middel voor mensen om zichzelf te ontwikkelen en om beter mee te doen in de samenleving. Bij Bibliocenter Weert doen veel mensen mee aan activiteiten om de Nederlandse taal te leren. Elke week werken ze hard om de Nederlandse taal eigen te maken en zelfstandiger te worden. Het Iftar diner was een kans om deze inspanningen te waarderen en te vieren.

Deelnemers en vrijwilligers kwamen bij elkaar om samen het vasten te verbreken, maar het diner was meer dan alleen lekker eten. Het symboliseerde verbinding, begrip en respect tussen mensen met diverse achtergronden. Tijdens de avond deelden we ervaringen, lachten we samen en leerden we over elkaars interesses, gewoontes, tradities en religies.

Het Iftar diner benadrukte het belang van inclusiviteit en het openstaan voor nieuwe ervaringen. Deelnemers aan de taalactiviteiten, vrijwilligers en collega's toonden hun betrokkenheid bij het streven naar een inclusieve samenleving.

Bibliocenter Weert wil graag haar dank uitspreken aan Musa Arslan van Show Mobile Roermond en Albert Heijn Heerschap voor hun bijdrage aan het succes van het Iftar diner.

Iftar diner voor taalcursisten en vrijwilligers Bibliocenter Weert