Voor werkzoekenden

Voor jou

Het is belangrijk om actief deel te nemen aan de samenleving en een baan te hebben. Bibliocenter ondersteunt mensen die werk zoeken met bijeenkomsten, cursussen, informatie, werkplekken en boeken.


Wil jij ervaringen delen met andere werkzoekenden?

Tijdens de Walk&Talk Online krijg je handige tips van Debbie Heijne, de bedenker van Walk&Talk, en van collega-werkzoekers.

Wat is een Walk&Talk Online?

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, verandert er veel. Iedereen kan wel wat hulp gebruiken en het voelt vaak goed om anderen te helpen met jouw ervaring. Tijdens de Walk&Talk Online bijeenkomsten 'ontmoet' je elkaar in een relaxte sfeer, en elke keer staat er een bepaald onderwerp centraal.

Bijvoorbeeld, hoe presenteer je jezelf op de arbeidsmarkt of hoe ga je positief om met stress. De Walk&Talk heeft als doel herkenning en inspiratie te bieden tijdens je zoektocht naar werk. Het is een concept van Debbie Heijne, de Levende Sollicitatiegids.

Webinars

Elke zoektocht naar werk is anders. Iedereen heeft verschillende doelen: sommigen willen een uitdagende baan, anderen willen gewoon aan het werk. Hoe jij het beste te werk kunt gaan, ontdek je door het gewoon te proberen. En je staat er niet alleen voor! Tijdens de Walk&Talk Online krijg je handige tips van Debbie Heijne, de bedenker van Walk&Talk, en van collega-werkzoekers.

De online bijeenkomsten zijn altijd op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur. Binnen twee werkdagen krijg je een bevestiging van je aanmelding. De inloggegevens worden de dag vóór de online sessie verstuurd. En het mooie is, deze bijeenkomsten zijn helemaal gratis!

Bekijk hier alle webinars

Contactpersoon

Wil je meer informatie over onze spreekuren of cursussen? Neem dan contact op met Suzanne Wolter: s.wolter@bibliocenter.nlSpreekuur Leerwerkloket

Bij het Leerwerkloket Midden-Limburg kun je terecht met al je vragen over leren en werken.

De adviseurs bieden loopbaan- en arbeidsmarktadvies, nemen competentietesten af, helpen bij het maken van een cv en bij het voorbereiden van sollicitatiegesprekken. Ook geven zij groepsvoorlichting en bouwen mee aan totstandkoming van regionale leerwerktrajecten met ondernemers.

Elke 2e dinsdag van de maand.

Bekijk hier alle data

Spreekuur loopbaanbegeleiding

Ben je op zoek naar een baan of overweeg je een nieuwe richting in je carrière? Misschien benut je jouw talenten nog niet helemaal of voel je dat het tijd is voor verandering.

Kun je hulp gebruiken bij het maken van een sterke sollicitatiebrief of bij de voorbereiding op een sollicitatiegesprek? Myra Fens, coach, biedt gratis advies tijdens haar spreekuur.

Bekijk hier alle data

Ondernemersspreekuur

Ben je zelfstandige zonder personeel (ZZP'er), wil je een eigen bedrijf starten of ben je een kleine ondernemer? Als je vragen hebt over ondernemerschap, maak dan een afspraak voor het gratis ondernemersspreekuur, elke maandagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur in de bibliotheek Weert.

Neem direct contact op met Hans Holtus via telefoonnummer 06-53160176 of stuur een e-mail naar  hans.holtus@ondernemersklankbord.nl.

Bekijk hier alle data


Ik heb tijdelijk werk gevonden. Dus ik dacht, dat is leuk om te laten weten. Mocht ik straks weer zonder zitten, dan zie je me wel weer verschijnen!

— Karin


Boekentips voor werkzoekenden

Computercursus Digisterker

Nederland digitaliseert. De bibliotheek helpt! Niet iedereen is in staat om digitaal te communiceren met de overheid. Toch werkt de overheid er hard aan om het contact met de burgers steeds meer digitaal te laten verlopen.

Wil je leren hoe je gebruik kan maken van digitale (overheids)diensten van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV en de Belastingdienst? De gratis computercursus Digisterker helpt je op weg. 

Lees meer

Computercursus Klik&Tik

Is internet voor jou nog onbekend terrein? Wil je graag meer weten over het gebruik van de computer? Ga dan nu aan de slag met de computercursus Klik&Tik. Je leert typen, e-mailen en internetten. 

Lees meer

Ontwikkel jezelf

Dagelijks gratis online trainingen en webinars over solliciteren en ondernemerschap. Het aanbod is gratis. Voor in-between-jobbers of als je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Vragen: telefoon: 06 40 86 19 25
e-mail: info@jobon.nl  

Ga naar JobOn